Handlasapparaten

Föhns om kunststof te lassen

Thermoplastische kunststoffen zijn goed te lassen met hetelucht, bijvoorbeeld PE, PP of PVC. Wij hebben er verschillende föhns voor in het assortiment. Ze zijn ook geschikt voor het krimpen, buigen en activeren van kunststoffen.

Kies de juiste heteluchtföhn

We bieden een breed aanbod kunststoflasföhns van BAK-AG uit Zwitserland en HERZ GmbH uit Duitsland. Vermogens, met of zonder slang en accessoires maken het verschil.

Heb je vragen? Klik hier om contact op te nemen. We geven je graag advies of een demonstratie.

Heteluchtföhn

Hecht- en draadlassen voor een stevige verbinding

Met de handlasföhns van Almond Techniek las je kunststof aan elkaar in een stevige verbinding. Dat werkt het best bij kleine lassen of voor lassen die lastig te bereiken zijn. Voor grotere diameters en afmetingen is een lasextruder beter.

Lassen met hetelucht gaat in twee lasgangen. Eerst hechtlassen en dan aflassen met een draad of lasextruder.

Met het hechtlassen, lassen we de twee delen aan elkaar zonder toevoeging. Deze hechtlas is alleen voor de positionering van de materialen. Hechtlassen hebben geen sterkte.

De tweede gang is het draadlassen (ook wel heetgaslassen genoemd). Je last met de hetelucht föhn beide delen aan elkaar met toevoeging van een kunststoflasdraad. De hete lucht maakt zowel de draad als de te lassen oppervlakken plastisch. En voegt ze daarna samen. Het resultaat is een kwalitatief hoogwaardige en sterke las. Ideaal voor kleinere oppervlakten of moeilijk bereikbare plaatsen.

open-book-white

Kies de lasopleiding die bij jou past

Aan de slag met je kunststoflasapparaat of je skills verbeteren? Volg een van onze lasopleidingen. Voor het lassen van kunststof platen of voor kunststof buizen.

Kies uit de ééndaagse basisopleidingen of de meerdaagse opleidingen met DVS certificering.