Lasextruders

De juiste apparatuur voor het zware werk

Voor het lassen van dikkere platen of buizen is een lasextruder de juiste oplossing. We hebben een groot assortiment lasextruders samengesteld om elke lasklus te kunnen klaren en zorgen voor hoogwaardig laswerk.

We leveren de lasextruders van Dohle Extrusionstechnik GmbH. Dit topmerk uit Duitsland heeft zijn kwaliteit al vele jaren bewezen. Hoogwaardige techniek, robuust, duurzaam en niet te vergeten praktisch in het gebruik. De goede prijs-kwaliteitverhouding maakt de keuze nog makkelijker. De extruder worm is perfect. Het extrudaat wordt heel homogeen verwarmt voor spanningsvrije lassen.

Hoe kies je de juiste lasextruder?

Welke lasextruder het beste geschikt is voor jouw klus hangt af van een aantal zaken.

  • Materiaaldikte – Dikker materiaal vraagt om meer voorverwarming en toegevoegd materiaal
  • Materiaalsoort – Specifieke kunststoffen als PVC en PVDF vragen om een specifieke machine
  • Capaciteit – de lasdikte en gewenste werksnelheid zijn bepalend voor de lascapaciteit

Hieronder vindt u een tabel met daarin alle machines en hun kenmerken.

Vele soorten kunststoffen

Onze lasextruders kunnen meerdere kunststof soorten verwerken. De nieuwste Dohle C3 lasextruder kan HD-PE • PE100 • PP • PVC-U • PVC-C • PVDF • ECTFE prima verwerken.

Digitaal of een Air uitvoering kiezen?

De digitale uitvoeringen zijn tweevoudig elektronisch geregeld. De voorverwarming en verwarming van het extrudaat hebben een eigen - onafhankelijk en digitaal te regelen – verwarmingselement. De temperatuur van de voorverwarmingslucht en de extrudaat temperatuur worden digitaal, tot op de graad nauwkeurig, gemeten en afgeregeld. Deze uitvoering voldoet aan de DVS richtlijnen.

Bij de Air uitvoeringen maken de lucht voorverwarming en extrudaatverwarmer gebruik van één verwarmingselement. Het extrudaat wordt verwarmd met de voorverwarmingslucht in een bepaalde verhouding welke goed is bij 20°C omgeving- en producttemperatuur. De temperaturen zijn niet onafhankelijk in te stellen of te regelen. Deze uitvoering voldoet niet aan de DVS richtlijnen.

Zware jongens

Voor het echt grote en zware werk hebben we speciale uitvoeringen. Machines voor het echt grote en zware werk waar robots nodig zijn. Deze machines kunnen moeiteloos materialen tot een plaatdikte van x mm lassen. De combinatie met een robot zorgt voor een hoogwaardige en vooral constante laskwaliteit.

certificate-white

DVS Richtlijnen

Alle modellen zijn voorzien van een digitale meting van de extrudaattemperatuur. De digitale modellen met een dubbele temperatuur regelaar voldoen aan de strenge Duitse lasrichtlijnen van het DVS (Deutscher Verband für Schweißtechniek). Goed om te checken of de DVS richtlijnen in jouw branche van belang is.

open-book-white

Kies de lasopleiding die bij jou past

Aan de slag met je kunststoflasapparaat of je skills verbeteren? Volg een van onze lasopleidingen. Voor het lassen van kunststof platen of voor kunststof buizen.

Kies uit de ééndaagse basisopleidingen of de meerdaagse opleidingen met DVS certificering.