Over ons

Almond Techniek is een technische handelsonderneming

U kunt bij Almond terecht voor hetelucht techniek voor drogen, verwarmen, sealen en krimpen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in industriële kunststoflasapparatuur. Ook geven wij cursussen om te leren lassen, hier leert u het lassen met kunststoffen zoals HD-PE, PP en PVC.

Welke kunststoflas u ook moet maken, u vindt bij ons de oplossing.

Wij geven al vanaf 1992 deskundig advies bij de aanschaf, uitbreiding of vervanging van kunststoflasapparatuur. Wij leveren alles uit onze eigen voorraad, daarom kunnen wij u vakkundig en snel helpen. Naast alle toebehoren voor kunststoflassen, vindt u bij ons ook een breed assortiment lasdraad op maat in vele soorten en RAL-kleuren.

Kwaliteitsmerken voor kunststoflassen

Kunststof lassen krijgen veel te verduren. Denk hierbij aan kracht, spanning, vocht en bijtende stoffen. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen werken wij uitsluitend met lasapparatuur van de beste merken, die zichzelf in de praktijk ruimschoots hebben bewezen. Hierdoor zijn al onze kunststof lasmachines ook zeker geschikt om te werken volgens de DVS-richtlijnen voor kunststoflassers.

Al onze verkopers hebben de opleiding gevolgd voor gekwalificeerde lasser en zijn daardoor in het bezit van het DVS-2212 certificaat. Het DVS certificaat houdt in dat een lasser de juiste techniek hanteert en dat de las voldoet aan alle internationale eisen. Hierdoor kunt u er vanuit gaan dat u altijd een deskundige spreekt op het gebied van kunststof lassen bij Almond Techniek. Tevens hebben we een kunststof lasinstructeur met het DVS-2213 certificaat. Dit DVS-2213 certificaat houdt in dat hij lassers mag opleiden voor het DVS-2212 lasdiploma.

Onze eigen reparatiedienst repareert snel en vakkundig alle merken lasapparatuur voor kunststoffen. Dus ook de merken die we niet zelf vertegenwoordigen. Bel ons gerust om te overleggen.

Afnemers van kunststof lasapparatuur

Onze lasapparatuur is voornamelijk te vinden bij machinesbouwers/OEM’s (Original Equipment Manufacturers) en eindgebruikers in de kunststof bewerkende en verwerkende industrie. Echter, wij leveren ook aan andere branches waarbij kunststof lassen wordt toegepast. Zo leveren wij bijvoorbeeld aan:

  • kunststof verwerkende industrie
  • kunststof bewerkende industrie
  • zeilmakerijen
  • dakdekkers (kunststof en bitumineus)
  • vloerenleggers, woningstoffeerders en projectinrichters
  • banner- en signbedrijven
  • boot- en kanoverhuur
  • auto- en motorreparatiebedrijven
  • leveranciers van zwembaden en vijvers

Aangesloten bij:

De brancheorganisatie voor kunststofbewerkers ‘Polyplast’ heeft een nieuwe naam en gaat nu verder onder de naam ‘UNIK’.
Deze branchevereniging voor kunststofbewerkers, waakt voor de belangen van deze industrie in het algemeen en van haar leden in het bijzonder, op technisch, sociaal, economisch en juridisch vlak.

www.hetkanmetkunststof.nl
Logo

YouTube kanaal van Almond Techniek

Kijk naar eens naar ons YouTube kanaal met film van onze producten.