Hetelucht lasföhn

Kunststof lassen met hetelucht lasföhn

Bent u van plan kleine, kunststof objecten te lassen of wilt u lassen op een moeilijk bereikbare plek? Dan bent u geholpen met een hetelucht lasföhn. Dit type apparaat is handzaam, eenvoudig in gebruik en beschikbaar in diverse varianten. Koop uw lasföhn vandaag nog bij Almond Techniek.

Wat is een lasföhn precies?

Een lasföhn, ook wel heteluchtföhn genoemd, is eigenlijk niks anders dan een apparaat waar hete lucht uitkomt. U gebruikt het om diverse kunststof objecten met elkaar verbinden. Hoe dat zit? De temperatuur van de hete lucht wordt brengt de kunststof in de plastische fase, zodat de kunststof moleculen bewegelijk worden en nieuwe verbindingen kunnen aangaan. Voegt u de kunststof moleculen vervolgens onder druk samen en laat u het afkoelen, dan zijn ze samengevoegd tot één geheel.

Waarvoor gebruikt u dit type lasapparaat?

In welke situaties een lasföhn van pas komt? Grof gezegd is dat als u kunststof objecten wil lassen die klein zijn en/of die zich op moeilijk bereikbare plaatsen bevinden. Denk aan dunne, kleine platen of buizen. Voor het écht zware laswerk is een lasextruder vaak de meest geschikte oplossing.

lasmachines en lasdraad voor platen lassen
Lasmachine

Verbinden kunststof of plastic: welk lasapparaat is geschikt?

Er bestaan verschillende soorten lasapparaten. En uitzoeken welk apparaat geschikt is voor uw klus, dat kan dan ook best moeilijk zijn. Waar u bijvoorbeeld voor kleine onderdelen geholpen bent met handlasapparatuur, heeft u voor het écht zware werk lasextruders nodig. En waar u voor het lassen van kunststof platen een stomplasmachine nodig heeft, is een spiegellasmachine juist geschikt voor het verbinden van buizen. Bij Almond Techniek vindt u voor elk type klus een geschikt lasapparaat.

Hoe u het gebruikt

Bent u van plan om kunststof te lassen met een heteluchtföhn? Goed om te weten is: u kunt dit type apparaat op twee verschillende manieren gebruiken.

1. Hechtlassen

Dit is het aan elkaar lassen van twee kunststof onderdelen met alleen hete lucht. En dus zonder gebruik te maken van een lasdraad. Deze manier van lassen wordt vooral veel toegepast bij het repareren van kunststof onderdelen. Oftewel: een object dat gebroken is weer tot één geheel maken.

2. Draadlassen

Wilt u twee kunststof objecten volledig samenvoegen tot één nieuw geheel, dan is draadlassen een veelgebruikte methode. Bij deze manier van lassen voegt u een lasdraad toe aan de constructie; een draad die van hetzelfde materiaal is als de objecten die u gaat lassen. Door de lasdraad te verwarmen met de heteluchtföhn, wordt ook de toplaag van het kunststof zacht en kunnen de twee onderdelen zich ‘samensmelten’ tot één nieuw geheel.

De constructie die u creëert met draadlassen is een stuk steviger dan de constructie die u maakt met hechtlassen. Wel goed om rekening mee te houden: om te draadlassen dient u een speciaal mondstuk op uw lasföhn te plaatsen.

Almond Techniek hetelucht lasföhn BAK Weldon
Almond Techniek kunststof lasapparaten HERZ

Koop het lasapparaat dat past bij uw klus

Of u nu iets wil repareren óf dat u graag één nieuw geheel maakt van onderdelen van kunststof: dé hetelucht lasföhn die bij uw klus past koopt u bij Almond Techniek. In ons assortiment vindt u diverse heteluchtföhns en voor ieder wat wils. Waar de één bijvoorbeeld waarde hecht aan een zo hoog mogelijk vermogen, wil de ander graag een lasföhn met een digitale weergave van de temperatuur. Ontdek ons productaanbod en koop – indien nodig – uw mondstuk en lasdraad er direct bij.

Komt u er niet helemaal uit? En ontvangt u graag vrijblijvend advies over onze lasapparatuur? Neem gerust contact met ons op. Onze experts helpen u graag aan hét lasapparaat dat perfect aansluit bij uw wensen en klus.

Lasopleiding: leer de fijne kneepjes van het vak

Heeft u geen tot weinig ervaring met kunststof lassen? Bij Almond Techniek kunt u ook terecht voor lasopleidingen! In een één- of meerdaagse cursus leert u alles over objecten samenvoegen met hetelucht, de lasföhn en over de diverse lastechnieken. Ontdek welke cursus bij u past!