Stomplasmachine

Stomplasmachine: voor het lassen van kunststof platen

Wilt u kunststof platen aan elkaar lassen, dan heeft u een stomplasmachine nodig. Dit type lasapparaat verwarmt de platen zodanig, dat de moleculen van beide platen nieuwe verbindingen aangaan met elkaar en zich samenvoegen tot één geheel met een super hoge lasfactor.

Wat is een stomplasmachine precies?

Simpel uitgelegd is een stomplasmachine niks anders dan een apparaat waarin u platen vastklemt en verwarmt, met als doel ze aan elkaar te lassen. Anders dan een spiegellasmachine – die bedoeld is voor het lassen van kunststof buizen – is dit apparaat dus specifiek gemaakt om kunststof platen aan elkaar te lassen.

Hoe gaat stomplassen in zijn werk?

Hoe dat werkt, zo’n stomplasmachine? U klemt beide platen in de stomplasmachine en daar plaatst de stomplasmachine een speciale warmtebalk op de juiste lastemperatuur tussen. Op het moment dat die warmtebalk de platen volgens de richtlijnen plastisch heeft gemaakt, zakt de warmtebalk er tussenuit en perst de stomplasbank de platen tegen elkaar aan. Doordat het kunststof nu erg warm en bewegelijk is, zijn de moleculen van beide platen in staat nieuwe verbindingen aan te gaan met elkaar. Met andere woorden: de kunststof platen voegen zich samen tot één geheel. Na de afkoeltijd volgens de richtlijnen zijn de platen perfect aan elkaar verlast.

Tecnodue SL_3000_plus_CNC_stomplasmachine

Goed om rekening mee te houden

Goed om op te letten als u aan de slag gaat met een stomplasmachine: nauwkeurigheid is vereist. Daarmee bedoelen we: de kunststof platen moeten exact op de juiste temperatuur en voldoende door gewarmd zijn, op het moment dat u de warmtebalk ertussenuit haalt. Is de temperatuur namelijk net te laag, dan zijn de platen niet plastisch genoeg om ze te verbinden tot één geheel. Maar is de temperatuur te hoog, dan begint het kunststof te verbranden, wat leidt tot een harde, broze las. Wat de ideale lastemperatuur is? Dat hangt af van de van de kunststof soort zoals bijvoorbeeld HD-PE en PP. Hier leest u hier meer over.

Kies de machine die bij uw klus past

Bij Almond Techniek kunt u terecht voor diverse stomplasmachines. En u vindt vast het zeker hét apparaat dat bij uw wensen en klus past. Daarbij fijn: al onze producten zijn met zorg geselecteerd en van de hoogste kwaliteit. Hierdoor weet u zeker dat u er jarenlang plezier van heeft! Ontdek ons assortiment met stomplasmachines direct.

Platen haaks tegen elkaar lassen?

Met veel stomplasmachines verbindt u kunststof platen aan elkaar. Wilt u platen op een andere manier aan elkaar vastmaken – bijvoorbeeld haaks tegen elkaar aan, zoals in een zwembad – dan heeft u dus een ander lasapparaat nodig. Een goede optie hiervoor: een lasextruder.
De stomplasmachines van Tecnodue kunnen ook haaks lassen! Dit spaart een las met de lasextruder uit.

Profiteer van vrijblijvend advies

Heeft u vragen over onze stomplasmachines? Of krijgt u graag hulp bij het maken van de juiste keuze? Neem gerust contact met ons op! Dankzij een rijke kennis van het vak en jarenlange ervaring, kunnen we u voorzien van waardevol en betrouwbaar advies.

Als u wilt, komen we bij u langs om de diverse stomplasmachines te  bespreken. Wel zo fijn: zo kunt u van dichtbij ervaren welk model perfect aansluit bij u en uw werkzaamheden.

Leer alles over platen lassen in onze cursus

Heeft u nog geen tot weinig ervaring met het lassen van kunststof platen? En wilt u hier graag alles over leren? Bij Almond Techniek kunt u ook terecht voor een één- of meerdaagse cursus platen lassen. Onder begeleiding van een lasspecialist leert u alle fijne kneepjes van het vak. En volgt u onze gecertificeerde DVS-opleiding, dan ontvangt u zelfs een erkend certificaat!