PE lasapparaat

PE (polyethyleen) is een kunststof dat wereldwijd het meest gebruikt wordt. De zeer bewerkelijke thermische kunststof is zeer geschikt om mee te kunststoflassen. Het thermische karakter van het kunststof zorgt er voor dat de polyethyleen na verhitting vloeibaar wordt en vervolgens vervormd kan worden tot de gewenste vorm. Hierdoor kan PE goed ingezet worden om diverse producten te maken met uiteenlopende doelen. Het lassen van polyethyleen kan gedaan worden met een PE lasapparaat. In dit artikel nemen we een kijkje in de kunststoflasapparaten die geschikt zijn voor PE lassen.

Verschillende kunststoflasapparaten geschikt

Voor het lassen van polyethyleen zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar. De meest bekende zijn de hete lucht föhn en de lasextruder. Waar de hetelucht föhn vooral geschikt is voor de kleinere lasklussen, is een lasextruder geschikt voor het lassen van veel polyethyleen in een relatief korte tijd. Bovendien is de precisie van een lasextruder over het algemeen ook hoger dan die van een hete lucht föhn.

Er is eigenlijk een simpel onderscheid te maken in soorten polytheen. Zo zijn er HDPE en LDPE. Dit zijn twee typen kunststof die vallen onder de categorie polytheen kunststof.

HDPE is een vorm van polytheen met een hoge dichtheid. HDPE kan alleen gehecht worden aan een ander materiaal HDPE. Hiervoor is een PE lasmachine nodig die het materiaal verhit tot 300 graden. Bij deze temperatuur is het materiaal vloeibaar en kan het gehecht worden aan het andere oppervlak wat ook gesmolten is. Zodoende kan er met een hetelucht föhn of een lasextruder een waterdichte lasnaad gecreëerd worden. Almond Techniek biedt PE lasmachines aan die in staat zijn om dit materiaal tot 300 graden te verhitten.

LDPE is een vorm van kunststof lasssen die erg lijkt op HDPE lassen. Een verschil is wel dat dit type polytheen een lagere dichtheid heeft, waardoor het plastic lassen mogelijk is op een lagere temperatuur. Ook voor dit type polytheen kan een PE lasmachine gebruikt worden. 

Dohle een specialist in lasextruders

Zoals in een eerder artikel op Almond.nl al uiteen werd gezet, is Dohle extrusiontechnik al jaren actief als een betrouwbare partner op het gebied van lasextruders. De extruders zijn dan ook stuk voor stuk in staat om een sterke las te leggen in polyethyleen en daarmee zeer geschikt als PE lasapparaat. Met een lasextruder is een nauwkeurige las maken geen probleem. Met deze PE lasmachine is het mogelijk om uitstekende lassen te maken in de materialen LDPE, HDPE en PP. Een lasextruder kan gemakkelijk worden ingesteld op de juiste temperatuur, waardoor kunststof lassen makkelijker wordt. De Dohle Lasextruder ExOn 1 is een goed voorbeeld van een PE lasmachine die een ontzettend nauwkeurige las kan maken, maar het aanbod van Dohle is groter binnen Almond. Bekijk hier het gehele aanbod van Dohle lasextruders.

Hete lucht föhn

Met een hete lucht föhn kan het polyethyleen vloeibaar gemaakt worden zodat het kunststof geschikt is om te lassen. Een hete lucht föhn heeft als grote voordeel dat het als pe lasapparaat goed bij lastig bereikbare plekken kan komen. Dit is bij een lasextruder minder. Binnen het aanbod van hete lucht föhns zijn er verschillende mogelijkheden. Het grootste onderscheid wordt gemaakt door het wattage dat de hete lucht föhns hebben. Een hoger vermogen zorgt voor het sneller bereiken van de gewenste temperatuur, zodat er snel een betrouwbare las aangebracht kan worden.

Verder zijn er föhns beschikbaar die een digitale weergave geven van de temperatuur en hete lucht föhns die dit niet doen. Met behulp van een digitale weergave op de PE lasmachine is het gemakkelijk om de gewenste temperatuur te bereiken en weet u zeker dat u last met de juiste temperatuur. Bekijk het gehele aanbod hete lucht föhns.

Contact opnemen met Almond

Mocht u niet weten welk PE lasapparaat u nodig heeft voor uw werkzaamheden? Of weet u niet goed of u het beste kunt kiezen voor een hete lucht föhn of een kunststof lasextruder? Neem dan vrijblijvend contact op met Almond Techniek. Wij helpen u graag verder in uw keuze voor het PE lasapparaat en het toebehoren voor dit apparaat. Ook wanneer u wat bedrevener wilt worden in het aanleggen van een betrouwbare las in polyethyleen, dan helpen we u graag verder. We geven namelijk ook cursussen kunststoflassen