Wat is moflassen?

Een veelgebruikte techniek om kunststofbuizen te lassen is de moflastechniek. Moflassen wordt vaak verward met elektromoflassen, moflassen en elektromoflassen zijn twee verschillende technieken.

Toepassing

Moflassen is een methode die in het verleden (rond de jaren 50 / 60) veel gebruikt werd om fittingen of buizen aan elkaar te monteren. Tegenwoordig wordt deze lastechniek minder toegepast maar kan moflassen in bepaalde situaties nog steeds aantrekkelijk zijn. Spiegellassen is vandaag de dag in verband met de kosten een stuk populairder. Met spiegellassen zijn namelijk minder hulpstukken nodig. De reden om tóch te kiezen voor moflassen, namelijk als je de lengte van de leiding niet wilt inkorten. Dit kan bij spiegellassen niet voorkomen worden. Bij moflassen heb je te doen met extra hulpstukken zoals T-stukken en bochten.

Eén van de voordelen van moflassen is dat er beperkt lasril ontstaat aan de binnenkant van de pijp. Lasril is een benaming voor uittreding van kunststof aan de binnenkant van de buis. Het gevolg van lasril is dat het kan leiden tot vernauwing van de buis, verlies van druk of afzuiging. Deze techniek wordt met deze reden veel gebruikt in situaties waarbij buizen gelast worden waar vloeistoffen doorheen gaan.

Moflasapparatuur bij Almond

Wilt u meer weten over de moflasmethode? Tijdens onze lascursussen en lasopleidingen kunt u onze gecertificeerde specialisten in kunststof lastechniek vragen naar deze techniek. Binnen de ‘Opleiding lastechniek 1 dag buizen vlgs DVS2212’ leert u meer over het lassen met een moflasmachine en een stomplasmachine. Wij werken ten alle tijden volgens de strenge normen en richtlijnen van de DVS.

Of bent u op zoek naar producten om deze techniek tot uitvoer te brengen? Als expert op kunststoflastechniek hebben we de juiste kennis en apparatuur in huis voor moslassen. Wilt u specifieke producten vinden die aansluiten bij moslassen? Gebruik dan onze zoekfunctie bovenin de website of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies op maat.