Process heating: 3 dingen die u ermee kunt doen

Allereerst vraagt u zich wellicht af wat process heating precies inhoudt. Process heaten gebeurt doormiddel van een luchtverhitter die temperaturen van wel 680 graden Celsius behaalt. Door die enorm hoge temperatuur kan er een hoop worden uitgevoerd door middel van deze vorm van luchtverhitting. In dit artikel leest u welke 3 processen er met een process heater voltooid kunnen worden.

#1: Het maken van plastic flessen

Bij het industriële proces van plastic flessen maken, komt process heating kijken. Het plastic wordt als een smalle tube in de mal gezet en vervolgens komt er hitte bij door middel van de luchtverhitter waarmee het plastic in de gewenste vorm wordt geblazen. Doordat de heater temperaturen tot wel 680 graden Celsius kan blazen, verloopt dit proces erg snel.

#2: Het bedrukken van stoffen

Wanneer u bijvoorbeeld een shirt of tas laat bedrukken, is de kans groot dat daarbij gebruik wordt gemaakt van process heating. De letters of afbeelding(en) staan op een stencil. Vervolgens wordt dat stencil op het te bedrukken item geplaatst, waarna de process heating plaatsvindt. Door de enorme hitte smelten de letters of afbeeldingen die van kunststof gemaakt zijn. Ze laten dus los van het stencil en hechten zich aan het shirt of de tas die eronder ligt. Doordat u met process heating enorm hoge temperaturen bereikt worden, laten de letters en afbeeldingen mooi los. Wanneer de lucht niet heet genoeg is, blijven er namelijk resten achter waardoor het resultaat niet naar wens is.

#3: Mallen warmhouden

Bijvoorbeeld bij het verwerken van aluminium moet de mal warm gehouden worden. Anders is de warmte niet constant wat bij het omsmelten van metalen zoals aluminium wel belangrijk is. Door de mallen warm te houden met een process heater zorgt u ervoor dat het proces van smelten meteen begint en er snel resultaat is.  

Kwalitatieve process heater

Er zijn nu een aantal processen beschreven die doormiddel van een process heater uitgevoerd kunnen worden. Wat echter bij elk process belangrijk is, is dat er een heater wordt gebruikt van hoge kwaliteit zodat u gegarandeerd bent van een mooi resultaat. Wanneer een process heater niet naar behoren werkt kan het zijn dat bepaalde temperaturen niet behaald worden. Bij industriële processen is het echter wel heel belangrijk dat de exacte temperatuur wordt geblazen als gewenst is.

Wat is een goed merk?

Voor process heating raadt Almond Techniek, Herz aan. Daarvan zijn verschillende kleine modellen beschikbaar waarmee u thuis aan de slag kunt met process heating. Wanneer u bijvoorbeeld iets van kunststof aan elkaar wil lassen of bijvoorbeeld wanneer u iets wil drogen.

Dit is veilig aangezien apparaten van Herz een goed veiligheidssysteem hebben waardoor u zichzelf of anderen niet bezeerd. Daarnaast zijn de process heaters gemakkelijk in gebruik zodat u precies weet wat u moet doen.

Toebehoren process heater

Wanneer u weet welke klus u uit wil voeren is het van belang om daarop de juiste toebehoren voor de process heating te verzamelen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende mondstukken voor de blaastoestellen beschikbaar. Er zijn grote en brede mondstukken voor wanneer u bijvoorbeeld iets wil drogen, maar ook kleine, smalle mondstukken voor wanneer u een precisiewerkje uit wilt voeren.

Naast het mondstuk is het essentieel om een goede regelaar aan te schaffen. Daarmee regelt u namelijk de temperatuur. Een goede regelaar zorgt ervoor dat de temperatuur constant is. U heeft niets aan een process heater wanneer deze uw spullen verbrandt of wanneer deze juist niet heet genoeg wordt.

Laat u altijd adviseren

Nu u weet welke industriële processen er met een process heater uitgevoerd kunnen worden, en wat u er thuis aan heeft wanneer u een klein model aanschaft, moet u er ook veilig mee om kunnen gaan. Zoals eerdergenoemd zijn de process heaters van Herz van hoge kwaliteit en zijn deze uitgerust met veiligheidssystemen. Dat betekent echter niet dat enige toelichting onnodig is. Laat u vooral adviseren door een specialist aangezien u aan de slag gaat met temperaturen tot wel 680 graden Celsius.