Conveyer belt

Process heating: oneindig veel dingen die u ermee kunt doen!

Allereerst vraagt u zich wellicht af wat process heating precies inhoudt. Process heaten gebeurt doormiddel van een luchtverhitter die temperaturen van wel 680 graden Celsius behaalt. Door die enorm hoge temperatuur kan er een hoop worden uitgevoerd door middel van deze vorm van luchtverhitting. In dit artikel leest u welke 3 processen er met een process heater voltooid kunnen worden.

#1: Het krimpen van sleeves van plastic flessen

Bij het industriële proces van plastic flessen maken, komt process heating kijken. De plastic sleeve wordt door middel van een luchtverhitter verwarmt, dan krimpt deze mooi om de fles heen. Dit gebeurd op temperatuur tot wel 680 graden Celsius.

#2: Het drogen van kunststoffen

Een andere veelgebruikte toepassing van process heating is het drogen van kunststoffen. Door middel van de luchtverhitter kan de kunststof erg snel drogen. Denk bijvoorbeeld aan het drogen van smeerpasta op bijvoorbeeld de kop van een schroef. Echter wordt voor het ook gebruikt voor het drogen van kunststof producten na het trommelen en wassen van bijvoorbeeld casino fiches. Door gebruik te maken van process heat, gaat dit proces bijzonder snel!

#3: Bedrukken van kunststof onderdelen

Met process heating is het ook mogelijk om kunststof te bedrukken. Het gaat hierbij om harde kunststoffen en dit proces wordt ook wel ‘tamponneren’ genoemd. Door de process heat verloopt het drogen van de inkt vele malen sneller dan zonder process heat.

Kwalitatieve process heater

Er zijn nu een aantal processen beschreven die doormiddel van een process heater uitgevoerd kunnen worden. Wat echter bij elk process belangrijk is, is dat er een heater wordt gebruikt van hoge kwaliteit zodat u gegarandeerd bent van een mooi resultaat. Wanneer een process heater niet naar behoren werkt kan het zijn dat bepaalde temperaturen niet behaald worden. Bij industriële processen is het echter wel heel belangrijk dat de exacte temperatuur wordt geblazen als gewenst is.

Wat is een goed merk?

Voor process heating raadt Almond Techniek, Herz aan. Daarvan zijn verschillende kleine modellen beschikbaar waarmee u thuis aan de slag kunt met process heating. Wanneer u bijvoorbeeld iets van kunststof aan elkaar wil lassen of bijvoorbeeld wanneer u iets wil drogen.

Dit is veilig aangezien apparaten van Herz een goed veiligheidssysteem hebben waardoor u zichzelf of anderen niet bezeerd. Daarnaast zijn de process heaters gemakkelijk in gebruik zodat u precies weet wat u moet doen.

Toebehoren process heater

Wanneer u weet welke klus u uit wil voeren is het van belang om daarop de juiste toebehoren voor de process heating te verzamelen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende mondstukken voor de blaastoestellen beschikbaar. Er zijn grote en brede mondstukken voor wanneer u bijvoorbeeld iets wil drogen, maar ook kleine, smalle mondstukken voor wanneer u een precisiewerkje uit wilt voeren.

Naast het mondstuk is het essentieel om een goede regelaar aan te schaffen. Daarmee regelt u namelijk de temperatuur. Een goede regelaar zorgt ervoor dat de temperatuur constant is. U heeft niets aan een process heater wanneer deze uw spullen verbrandt of wanneer deze juist niet heet genoeg wordt.

Laat u altijd adviseren

Nu u weet welke industriële processen er met een process heater uitgevoerd kunnen worden, en wat u er thuis aan heeft wanneer u een klein model aanschaft, moet u er ook veilig mee om kunnen gaan. Zoals eerdergenoemd zijn de process heaters van Herz van hoge kwaliteit en zijn deze uitgerust met veiligheidssystemen. Dat betekent echter niet dat enige toelichting onnodig is. Laat u vooral adviseren door een specialist aangezien u aan de slag gaat met temperaturen tot wel 680 graden Celsius.

Almond Techniek is naast process heating ook gespecialiseerd in kunststof lassen. Neem contact met ons op voor meer informatie.