Lasapparaat voor dakbedekking

Dakbedekking bestaat vaak uit pvc, polyfin of epdm. Deze thermische kunststoffen zijn geschikt om kunststof te lassen. Grote dakbedekkingen worden over het algemeen aangelegd met behulp van grotere branders waarmee snel veel meters gemaakt kan worden. Bij kleine reparaties of bij het aanleggen van dakbedekking om een uitlaatpijp of regenpijp is het soms handig om kleiner geschut voor handen te hebben. Onderstaand worden een aantal van deze kunststof lasapparaten uitgelicht.

Belton P 2×20 mm lasautomaat

De Herz Belton heteluchtautomaat is perfect geschikt voor het lassen van kunststof dakbedekking. Door de constante lastemperatuur is het eenvoudig om met een vaste snelheid de dakbedekking te lassen. De snelheid wordt bovendien bevorderd doordat er gelast wordt met 2 föhns. Deze föhns zijn zo ingericht dat ze de temperatuur ook constant houden als de omgevingstemperatuur fluctueert.

Laron lasautomaat 230V 40 mm

Door professionals wordt ook vaak gekozen voor het merk Laron. De lasautomaten van Laron zijn erg robuust en kunnen dus wel tegen een stootje. De Laron 230V 40mm is perfect geschikt voor het lassen van dunne dakbanen. Het kunststoflasautomaat komt het beste tot zijn recht bij het lassen van nieuwe banen. Dan kan er een snelheid behaald worden van 7 meter per minuut.

RoofOn 40mm daklasautomaat

De RoofOn 40 mm is een lasautomaat dat gemakkelijk is in gebruik en tegelijkertijd ook is opgezet als een goedkoop lasautomaat. Ondanks de aantrekkelijke prijs van de RoofOn is het kunststof lasautomaat in staat om sterke lassen aan te leggen. Er kan bij ideale omstandigheden zelfs meer dan 10 meter per minuut worden afgelegd door het lasautomaat!

Kleinere lasautomaten

Voor het afleggen van de meters wordt er door dakbedekkers vaak gekozen voor één van de bovenstaande automaten. Voor kleinere klusjes zoals reparaties en afronding bij een afwateringspijp, wordt er vaak gebruik gemaakt van handlasautomaten. Een compleet overzicht hiervan vindt u op de pagina ‘Hetelucht föhns’. Hier vindt u met name veel producten van BAK, een professionele ontwerper en ontwikkelaar van kunststof lasautomaten.

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op. We helpen u graag verder met de aankoop van het juiste lasautomaat voor de toepassingen die u zoekt!Laatste Update 2017-05-11 10:52:31