Kunststof plaat buigmachines

Kunststof platen kunnen eenvoudig worden gebogen met een kunststof plaat buigmachine. Door het kunststof, zoals Plexiglas/acrylaat (PMMA), Polycarbonaat, HD-PE en PP eerst te verwarmen met de verwarmingsbalken in het buigapparaat. Daarna kan de plaat in de juiste hoek worden gebogen. Almond heeft kunststof plaat buigmachines te koop van het merk Herz, de ferrari onder de plaatbuigmachines. Lees in dit artikel alles over de verschillende mogelijkheden van de buigmachines voor het buigen van kunststof platen.

Kunststof plaat buigmachines worden gebruikt om thermoplastische kunststofplaten te buigen, zoals Plexiglas/acrylaat (PMMA), Polycarbonaat, HD-PE en PP. De buigmachine is voorzien van één of twee verwarmingsbalken, waardoor het kunststof warm en zacht wordt en het gebogen kan worden.

Waarom een plaat buigmachine?

Normaal gesproken las je twee platen aan elkaar om een hoek te maken. Buigen is vaak veel mooier en kan ook tijd schelen. Het lassen van grote platen (groter dan 30 cm) duurt vaak langer dan het buigen. Het is wel afhankelijk van de dikte van het materiaal wanneer je een zeer dikke plaat polycarbonaat hebt, duurt het een tijd om te plaat te verwarmen naar de juist temperatuur voordat hij gebogen kan worden. Is dit geval kan kunststof lassen sneller zijn, maak over smaak valt ook nog te twisten. Voor mooi zichtwerk wordt toch vaak gekozen voor gebogen plastic in plaats van aan elkaar gelast kunststof.

Wie gebruikt dit type apparaat?

Onze professionele plaat buigmachines voor kunststof zijn ideaal voor producerende bedrijven in de kunststof en voor technische scholen. Vooral kunststofverwerkingsindustrie werkt met plaat buigmachines. Deze buigmachines worden veel gebruikt voor het maken van displays, zoals doorzichtige plankje bij de kassa of voor het menukaartje op tafel in een restaurant of bar. Ook worden en regelmatig lichtbakken voor op de gevel mee gemaakt, of reclamezuilen.

Één of twee verwarmingsbalken?

Het verschil tussen één of twee verwarmingsbalken is dat een buigmachine voorzien van twee verwarmingsbalken, dikkere kunststofplaten kan buigen. Platen van 2 mm tot maximaal 12 mm kunnen moeiteloos in de juiste hoek worden gebogen. Als er slechts 1 verwarmingsbalk aanwezig is in de buigtafel, is het mogelijk platen tot ongeveer 6 mm te buigen.

Breedte van de plaat

De breedte van de tafel of plaat buigmachine bepaalt mede de grootte van de te buigen platen. Er zijn zowel ‘kleine’ buigmachines van 30 cm tot 125 cm breedte, als grotere buigmachines die platen kunnen buigen tot wel 300 cm.

Het beste merk plaat buigmachine

Het merk Herz is een zeer betrouwbaar merk in de plaat buigmachines. Herz is een grote speler in de kunststofverwerkingsindustrie. Om die reden heeft Almond ook dit apparaat in het programma op te nemen, omdat deze zeker niet mag ontbreken bij een compleet aanbod in de kunststof verwerkingsindustrie. Het is een mooie aanvulling op de overige kunststof verwerkingsproducten

Wat maakt de kunststof buigmachine van Herz uniek?

Met het kunststof buigapparaat van Herz is het mogelijk om polycarbonaat luchtbelvrij te buigen. Dit is uniek in de wereld van het kunststof plaat buigen. Polycarbonaat is namelijk hygroscopisch, wat betekent dat het kunststof water opneemt. Herz heeft een speciale verwarmingsbalk waardoor de warmte heel langzaam inwerkt. Normaal gesproken ontploft een waterdruppel bij te snelle verwarming. Om die reden wordt een kunststofplaat normaal gesproken voorgewarmd. Bij de buigtafel van het merk Herz is dit niet meer nodig. De plaat buigmachine van Herz doet dit verwarmen van de plaat heel langzaam en geleidelijk waardoor er geen luchtbellen in ontstaan. In een plaat polycarbonaat, welke bijvoorbeeld wordt gebruikt over een machine of welke als display wordt gebruikt, wil je een glashelder doorzichtig display zonder luchtbellen. Je moet er immers goed doorheen kunnen kijken om het apparaat goed te kunnen zien werken of om het menu wat erin zit goed te kunnen lezen.

Leren werken met een plaat buigmachine

Wanneer je een plaat buigmachine bij Almond aanschaft, krijg je er een korte opleiding bij. Het bedienen van een plaat buigmachine is vrij eenvoudig en kan dus in korte tijd eigen worden gemaakt. Platen buigen is in tegenstelling tot kunststoflassen een stuk gemakkelijker.

Expert in de kunststoftechniek

Almond is in Nederland een van de grootste aanbieders en expert in de kunststof techniek. Je kunt bij ons, naast plaatbuigmachines, ook terecht voor kunststof lasapparaten en opleidingen voor kunststof lassen. Kunststof kent zeer veel mogelijkheden. Almond is altijd op de hoogte van de nieuwste technieken, vraag ons vrijblijvend advies voor uw vraagstuk.

Plaat buigmachines bij Almond

Almond levert plaat buigmachines voor het buigen en verwarmen van plaatmateriaal van 30 cm tot en met 3 meter. Informeer vrijblijvend voor de mogelijkheden en prijzen. Onze experts denken graag met u mee aan een goede oplossing.