Kunststof lasopleiding

Het lassen van kunststof lijkt voor velen gesneden koek. De temperatuur van het kunststoflasapparaat wordt op vol vermogen gezet en er wordt een smeltbad gecreëerd, want zo gaat dat ook met het lassen van staal. Fout. Zo gaat dat dus niet bij het lassen van kunststof! Maar hoe las je kunststof dan wel volgens de juiste manier?

In 2011 is Marijn Klaassen van Almond Techniek geslaagd voor de kunststof lasopleiding DVS2212 en de vakman voor kunststof lassen DVS2213. De DVS2213 is de bevoegdheid mensen op te leiden voor de cursus DVS 2212. In deze opleiding wordt geleerd wat wel de juiste manier is om kunststof te lassen.

Hoe las je kunststof?

Het lassen van kunststof is niet lastig. In een dag kunnen wij u al leren hoe kunststof te lassen volgens de richtlijnen van DVS2212. Tijdens de 1 daagse introductie lasopleiding voor kunststoffen  beginnen we met een korte theorie moment over de kunststoffen om kennis te maken met het materiaal. Vervolgens wordt de techniek besproken en voorgedaan waarna u zelf gaat lassen! U leert verschillende soorten lassen maken, van een hoeklas tot een zware stapellas. Ook werken we met verschillende apparaten. Onder andere met de Drader Injectiweld en de lasextruder. Er wordt gewerkt met HDPE-lasdraad, PVC-lasdraad en PP-lasdraad. Uw las wordt gecontroleerd met een vonkentester. Hiermee kan een lek worden gedetecteerd.

Onze ruimte waar de lascursus wordt gegeven is voorzien van grote werkbanken, goede verlichting en genoeg bewegingsruimte om te lassen. De prijs van de cursus is inclusief gebruik van de lasapparaten, materiaal, een lunch, koffie en frisdrank.  De dag duurt van 08.30 tot ongeveer 16.00.

Diploma DVS 2212 behalen

Indien u nog meer interesse hebt voor het lassen van kunststof kunt u ervoor kiezen om het diploma DVS 2212 te behalen. Deze cursus duurt 5 dagen inclusief examen. Ook bij deze cursus wordt u begeleid door Marijn Klaassen. Op de laatste dag zal er vanuit Duitsland een examinator overkomen om het examen af te leggen.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag meer over de verschillende lasopleidingen. Laatste Update 2016-03-17 11:42:04