Nieuwe lasextruder!

Vlaggenschip in de 3 kg/u productieklasse.
De lasextruders van het merk Dohle zijn gegroeid! Met een reeks innovatieve details neemt de ExOn C3 zijn plaats in aan de top van de reeks lasextruders die al decennialang hoog aangeschreven staan in de verbindingstechnologie. Het nieuwe model heeft een hele reeks voordelen die voor de gebruikers meteen een sprong naar de nieuwe generatie inhouden. Deze variëren van het uiterst compacte ontwerp, dat alle componenten omvat alsof ze uit één enkele matrijs zijn gegoten, tot het aanzienlijk lagere gewicht van slechts 7,3 kg in vergelijking met de voorganger en houden niet op bij het productiebereik, dat afhankelijk van het materiaal tussen 1 – 3,3 kg/u ligt.

Kracht die gebruikers overtuigt

Het compacte ontwerp en het relatief lage gewicht resulteren in een bedieningscomfort dat de bediening veel gemakkelijker en eenvoudiger maakt. Intuïtief gezien is het ontwerp van de eenheid onmiddellijk vertrouwd voor de gebruiker. Bovendien omvat het uitgebreide assortiment accessoires een geleidewagen, die van het voorheen zuiver handbediende toestel een geleid toestel maakt. Een 4-punts steun, drie loopwielen en de lasschoen in de lasnaadzone zorgen ervoor dat ExOn C3 een stuk makkelijker last. Hierdoor wordt de belasting van de gebruikers merkbaar verminderd, de kracht van de lasser is niet langer doorslaggevend voor de duur van de verbindingsprocessen, die nu met grote precisie moeten worden uitgevoerd. Het ergonomische ontwerp maakt het laswerk dus aanzienlijk eenvoudiger. Het lage bedrijfsgeluidsniveau van slechts 75dB draagt bij tot dit voordeel. Met een hoog voorverwarmingsvermogen gaat het plastificeren van de kunststof sneller en gelijkmatiger. De verwerkingssnelheid kan ook als hoog worden geclassificeerd, afhankelijk van het te verwerken materiaal, van PE, PP, PVC tot ECTFE. Er zij op gewezen dat het nieuwe model in de vermogensklasse 3 kg/u standaard het bereik van 1 kg tot 3,3 kg dekt, afhankelijk van het materiaal is het niet langer nodig om afhankelijk van de breedte van de lasnaad op een ander geschikt apparaat over te schakelen. Volgens de fabrikant betekent deze innovatie een unieke positie op de markt.

Details die zich in de praktijk bewijzen

Naast de uitstekende ergonomische bediening zorgt een adaptieve werklamp voor optimaal werken tijdens het voegen. Afhankelijk van het beoogde gebruik kan de lamp op verschillende plaatsen op de machine worden bevestigd, wat het verbinden vergemakkelijkt en spreekt voor de flexibiliteit van de nieuwe generatie. De accessoires bestrijken alle belangrijke toepassingsgebieden. Met de Multifix 360 graden lasschoenverstelling en het standaard ExOn 2-8 lasschoenenprogramma. Goed nieuws is dat de accessoires van de vorige Dohle-extruders nog steeds kunnen worden gebruikt. Deze opwaartse compatibiliteit wordt als zeer gebruiksvriendelijk beschouwd. Door het innovatieve ontwerp van de nieuwe Dohle lasextruder ExOn C3 is het dan ook niet teveel gezegd dat de verbindingstechniek met lasextruders in de industrie, tankbouw, pijpleidingbouw of zwembadbouw hiermee een nieuwe dimensie bereikt. De nieuwe ExOn C3 is verkrijgbaar bij Almond Techniek.

Volg deze link voor meer info, prijzen (als u inlogt) en video’s.