Dohle lasextruder ExOn 1 digitaal

Dohle extrusiontechnik werkt sinds 1997 aan het optimaliseren van lasextruders. Het doel is zo efficient en effectief mogelijk een sterke las te leggen in een bepaalde vorm van kunststof. Het nieuwste model lasextruder heet de Dohle ExOn 1 digitaal. Wat er precies vernieuwd is aan de Dohle lasextruder leest u in dit artikel. 

Wat allereerst opvalt aan de nieuwe Dohle lasextruder ExOn 1 is de nieuwe behuizing met verbeterde isolatie. Het grote voordeel hiervan is dat er geen olielekkage meer mogelijk is vanuit de aandrijving wat bij de oude modellen nog wel eens voorkwam. Ook zijn alle loshangende kabels netjes geordend binnen de typische groene behuizing die u van Dohle gewend bent.

360 graden draaiende laskop

De 360 graden draaiende laskop is voorzien van een isolatiering waardoor de voorverwarmings hete lucht nooit in contact komt met het extrudaat zoals wel het geval is bij de concurrentie. Extrudaat dat in contact komt met hete lucht zorgt voor een ongecontroleerde temperatuur van het extrudaat wat een mindere kwaliteitslas tot gevolg kan hebben.

Niet alleen de buikenkant is vernieuwd, ook aan de binnenkant van de lasextruder is het een en ander aangepast om beter te kunnen kunststoflassen. Dohle heeft in de lasextruder Exon 1 digitaal gebruik gemaakt van haar unieke patent op het thermokoppel. Dit thermokoppel meet als enige de temperatuur daadwerkelijk in het extrudaat daar waar andere merken de temperatuur in de behuizing meten. De temperatuur wordt weergegeven op een display. Bovendien is de Dohle lasextruder ExOn 1 digitaal voorzien van een axiaallager om de krachten in de lengterichting van de as op te vangen wat slijtage voorkomt. Om de wrijving van de schroef op te vangen is er een kogellager geplaatst.

Dohle ExOn 1 digitaal voor verschillende toepassingen

De Dohle lasextruder ExOn is in staat sterke en zware lassen te leggen over lange afstand die niet mogelijk zijn met behulp van een hetelucht lasföhn. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het produceren van grote bassins om water of chemicaliën op te vangen, maar ook om leidingssystemen en doseerinstallaties te lassen. Naast deze toepassingen kunt u met de Dohle lasextruder ExOn 1 kunststof foliën lassen. Denk bijvoorbeeld aan stortplaatsen, dijkafdichtingen en zwembaden. De mogelijkheden zijn enorm groot! De Dohle ExOn 1 last veel kunststoffen zoals PE-PP-PVDF-PVC.  Twijfelt u of de Dohle Exon 1 ook bij uw product van toepassing kan zijn? Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Bij Almond techniek zijn verschillende soorten las extruders verkrijgbaar. Daarnaast bieden wij u een groot assortiment lasdraad.Laatste Update 2017-07-10 09:50:00