Product uitgelicht: Drader Injectiweld voor kunststoflassen

Almond Techniek is sinds 1992 de importeur en distributeur van Drader binnen de Benelux. Drader is een producent van verschillende kunststoftoepassingen in specifieke markten zoals de olie industrie en de levensmiddelenbranche. Daarnaast produceert Drader kunststoflasapparaten onder de merknaam Drader injectiweld.  De Drader injectiweld is een kunststof lasapparaat dat aangesloten moet worden op perslucht. Het kunststof lasapparaat last snel en accuraat. Op de website van Almond techniek  vindt u de Drader Injectiweld en bijbehorende accessoires.

Contactverwarming in plaats van hete lucht

De Drader Injectiweld is de beste in haar soort. Het grote verschil met andere kunststof lasmachines is dat de Drader Injectiweld gebruik maakt van contactverwarming in plaats van verwarming door hete lucht. Het grote voordeel hiervan is dat er geen oxidatie optreedt bij het lassen wat weer zorgt voor een uitstekende las. Het is dus ook niet nodig om de kunststof voor te krabben zoals wel moet bij andere kunststof lasapparaten.

De Drader kan allerlei soorten kunststof lassen: PE, LDPE, PP, PC, PA, ABS en PS. Uniek is dat de Drader Injectiweld LLDPE kan lassen. Als LLDPE verwarmd wordt, dan verandert het in een kauwgom achtige substantie waardoor dit met andere kunststof lasapparaten niet te lassen is. Daar staat overigens tegenover dat de Drader injectiweld kunststof lasapparaat niet geschikt is om PVC mee te lassen.

Populair bij de kunststofbewerkers

De Drader Injectiweld wordt veel gebruikt in de rotatiegiet industrie om bijvoorbeeld vacuüm gaten en luchtbellen te dichten.  Ook bij de kunststofbewerkers is de Drader Injectiweld populair. Zelfs de meest onervaren lasser kan met de Drader Injectiweld een goede las leggen. Dit komt door het simpele en handzame pistool model van de Drader Injectiweld. Uiteraard is een cursus kunststoflassen wel aan te raden als u vaker met de Drader Injectiweld aan de slag gaat.

Bij de Drader Injectiweld zijn talloze accessoires te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende mondstukken om op moeilijk bereikbare punten te lassen, reserve onderdelen, lasdraad, las-test apparatuur en bescherm hoezen.

Indien u nog vragen heeft over de Drader Injectiweld of de accessoires kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen en adviseren u graag over de benodigde apparatuur. Laatste Update 2016-03-17 11:45:56